perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kiinan GP P1 / P2

Formuloiden Kiinan GP: n kahdet harjoitukset ajettu. Valitettavasti Kimiltä jäi ajamatta ensimmäiset harjoitukset kokonaan ja verrattuna tallikaveriin sai kolme kierrosta vähemmän toisissa harjoituksissa. 

Eli 23 kierrosta ja puolitoista tuntia vähemmän testaamista kisaan ja se on paljon. Se näkyi myös kellossa...Kimi otti takkiin +0,827 sekuntia verrattuna Alonsoon ja kärkeen +0,968.

Mutta jotenkin on tuntuma, Alonson sijoituksenkin myötä, että Kimi parantaa huomattavasti huomiseen ja on kärkitaistossa mukana. 

Muistetaan viime vuoden Kiinan GP 2013...

P1: Kimi oli sijalla 11. +2.0732  

P2: 2. +0,152 kärjestä. 

P3: 7. +1,214. 

Sitten aika-ajoissa Kimi tykitti ruutuun 2. ja kisassa toi auton maaliin sijalla 2. Eli vielä on toivoa. Kimi tulee mestarin ottein...

Mercedeksellä on edelleen kovin vauhti, mutta Ferrari ja Red Bull tuntuisi olevan lähempänä Mersuja. Ricciardon pidemmät vedot olivat täysin vertailukelpoisia esimerkiksi Rosbergin aikoihin...Se on hyvä ajatellen kisaa.

Myös Force India tuntuisi olevan huomattavasti paremmassa vauhdissa pidemmissä vedoissa kuin pelkissä nopeissa kierroksissa. Hulkenberg on vielä kova pala kisassa. Jotenkin tulee mieleen viime vuoden Lotus. Kimi ja Grosjean ajoivat, niin harjoituksissa, kuin aika-ajoissa sijoille 5-10. Mutta kisassa Lotuksesta löytyi vauhtia...

Mielenkiintoinen seikka harjoitusten jälkeen toimittajan kysyessä ensin Lewikselta, että "Keskustelitteko Nicon kanssa viime kisan kaksintaistelusta?" Lewis vastasi, etteivät jutelleet sanaakaan koko taistosta. Nicon vastaus samaan kysymykseen oli, että "Tottakai keskustelimme asian läpi ja juttu on käsitelty loppuun."

Miksi täysin erillaiset vastaukset..

Onko Lewiksella alkava dementia vai valehteliko Nico ? No, pieni asia, mutta hieman hämmentävät vastaukset.

Maldonado näytti jälleen miksi hänet palkattiin Lotukselle Kimin tilalle...Ei, se ei ole lahjakkuus. Se on raha. Ja se siitä. Yksinkertaisesti masentavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti