sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Suorituskyvyt Espanjassa

Sky Sports kyseli sivuillaan, että "mikä talli tekee suurimman harppauksen kehitystyössä / suorituskyvyssä Espanjan GP:ssä ?"

Painoin "Votea" Ferrarin kohdalla ja ehkä hieman huijasin. Oikeasti luulen, että Red Bull on kovin nousija...Se oli minulta sellainen "toivon niin" äänestys.

Äänestäjistä 51% uskoi Red Bullin tekevän suurimman parannuksen suorituskyvyssä. Seuraavina Mercedes 16%, Ferrari 13% ja McLaren 12% äänistä. Loput rippeet äänistä koriin "ynnä muut". 

Totuus on juuri tuon kaltainen, vaikkakin toivon sen punaisen auton numeron seitsemän olevan juuri se suurin yllättäjä...Mutta pääasia kuitenkin, että Mercedeksen voitonmarssia joku talli edes häiritsisi.

Nyt on juuri ne ajat milloin nähdään tallien kokoerot budjeteissa. Suurien tallien kehitystyö menee vakaasti ja vauhdilla eteenpäin koko ajan valittua tietä pitkin. Pienten tallien "iskun paikka" alkaa olla ohi.

Hyvänä esimerkkinä Force India. Tallien MM-pisteissä he ovat kolmantena ja Nico Hulkenberg kuskien taulukossa hienosti sijalla 4. Alkukausi on juuri se pienempien tallien tilaisuus napsia, rahallisestikin, arvokkaita pisteitä suurilta talleilta. Ja siinä Force India ja etenkin Nico on onnistunut enemmän kuin hyvin.

Mutta luulen, että juuri Espanjan GP:ssä nähdään "suurten" nousu. Ja Force Indiakin pikkuhiljaa valuu sinne keskikastiin. Valitettavasti.

Jokainen talli lienee tuomassa autoihinsa isojakin päivityspaketteja Espanjaan. Ja todennäköisesti "suuret" ovat onnistuneet tässä pienempiään paremmin. Tosin luulen, että McLaren uinuu vielä...

Tulevan viikonlopun suurin missio on edes jonkun tallin ottaa Mercedes kiinni tai päästä edes lähelle...

Olkoon se sitten, vaikka Marussia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti