keskiviikko 7. toukokuuta 2014

F1 ja megafoni

F1: n Mercedes-talli aikoo testata tulevan Espanjan GP:n yhteydessä ratkaisuita, jotka muuttavat autosta lähtevää ääntä.

Testattavana on todella monimutkaisesta järjestelmästä pakoputken sisällä yksinkertaiseen "megafoniin" auton perässä...

Onko tämä totta? Katseeni etsii ruudun oikeasta alareunasta päivämäärää...Ei, ei ole aprillipäivä. Mutta kyllä joka tapauksessa kyseessä täytynee olla pila. Pakko olla. Moottoriurheilun kuninkuusluokka testaa "megafonia" ?
DTM AMG Mercedes

Kyllä, itsekin ehdotin jokunen viikko sitten lapsuudesta tuttua jogurttipurkista askarteltua "räpätintä"...

Se oli lähinnä vitsi,  mutta tätä vauhtia se on kyllä täyttä totta. Arla tai Valio voivat olla siis mukana F1:ssä muutaman vuoden kuluttua "räpättimien" valmistajana, vähän niinkuin nykyään Pirelli rengaspuolella. 

Kukapa olisi uskonut...

F1 maailma on näköjään valinnut tämän kivisen polun, mikä johtaa aina vain huonosta päätöksestä toiseen vielä huonompaan.
Tulee mieleen, että voisiko tästä F1:n umpisurkeasta tilasta jotkut tahot kenties jopa hyötyä? Vastaus on: Kyllä voi. Ehdottomasti.

Nimittäin muut sarjat...Moto-sarjat ja esimerkiksi DTM. Nyt on heidän aika iskeä juuri niillä aseilla F1:stä vastaan mistä kaikki fanit kritisoivat kuninkuusluokkaa. 
Moto GP. Stoner ja Rossi

Kyseisissä sarjoissa on vielä jäljellä sitä alkukantaista taistelua mies-miestä vastaan ilman turhia keinotekoista näpertelyä. Ja siitä katsojat juuri tykkäävät ja katsojathan nämä leikit loppujen lopuksi maksavat...

Moto ja DTM. Nyt nopeaa reagointia ja markkinointikoneistot pyörimään tehokkaasti. Ehkä toisten sarjojen reagointi auttaisi myös F1:stä heräämään kuplastaan todellisuuteen.

Niin monta ilon hetkeä, niin monta pettymyksen hetkeä näinä monien vuosien saatossa on F1 minullekin tarjonnut. Mutta onko meidän aika nyt erota..? 

Kun ystävät kysyvät..."Hei, nyt on kisaviikonloppu. Miksi et katso?" Vastaanko klassisesti, että "Me vain kasvettiin erilleen..." 

Ei vielä...eihän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti