lauantai 3. toukokuuta 2014

F1 Kulukatto

"F1-sarjan pikkutalleilta halutaan säästöehdotuksia"

"Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt, formulasarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Bernie Ecclestone ja tallit etsivät kokouksessa keinoja sarjan kulujen leikkaamiseen." ( MTV Sport )
                                                                                                                                  

Sisäinen pakko huutaa ottaa kantaa tähän ikuisuus kysymykseen.
Ensinnäkin onko kukaan laskenut kuinka paljon nämä lukuisat sääntöuudistukset ovat maksaneet ja maksavat talleille? 

Kyllä suuren budjetin tallit pysyvät näissä lukuisissa uudistuksissa mukana, mutta entäpä nämä pienen budjetin tallit? Voisin veikata, että tämä alituinen kehitystyö sääntöuudistusten parissa on se suurin kuluerä tallien rahavirrassa. 

Eikö olisi aika hieman jarruttaa tätä intomielistä uudistusten aikaa ja antaa myös pienille talleille aikaa rauhoittua ja ennenkaikkea rahoittua

Varsinkin, kun nämä uudistukset vievät F1-polkua koko ajan väärään suuntaan. Uusi Formula E-sarja voisi olla se uuden vihreiden arvojen sarja, mitä voisi juuri viedä siihen vihreään suuntaan alituisten uudistusten myötä. Mielestäni F1:iin kuuluu tietty polttoaineen ja kumin katku ja raakaa voimaa uhkuvan moottorin ulvonta.

Tulonjaon uudelleen järjestelyllä saadaan jo heti aikaan hyvää pienien tallien budjetille...Tällä hetkellä isot tallit jakavat sen kirsikankin koko kakun päältä.

Pienten tallien mukaanotto tuohon epäreiluun tulonjakoon toisi lisää elinvoimaa ja tasaväkisyyttä koko sarjaan. Sen myötä viihdyttävyys arvo nousisi, mikä lisäisi mainostajien, sijoittajien kiinnostavutta ja se taasen toisi rahaa koko lajille ja jne...

Eli turha keinotekoinen näpertely sääntöuudistusten parissa pois ja pienten tallien mukaanotto kakun jakamiseen. Ja kyllä tiedän, että asia ei ole aivan noin yksinkertainen, mutta joku totuuspohja tuossa mielestäni on...

Tuossa alla jälleen vielä kerran yhteenveto tuosta suorastaan "nerokkaasta" tulonjaosta. Jokainen meistä älyää, että tuo jako on p*rseestä. 

Kuka vielä vinkkaisi siitä Bernielle ja FiA:lla..?

Red Bull   90 milj.+72 milj. $. 
Mersu   80 + 20 
Ferrari   72+ 99
Lotus   65 
McLaren   62 + 12 
Force India   59
Sauber   53 
Toro Rosso   50 
Williams   47 +
Marussia   20 
Caterham   NOLLA !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti