lauantai 22. maaliskuuta 2014

Ricciardon hylkäys

"FiA katsoi Ricciardon auton rikkoneen toistuvasti polttoaineen virtausvauhtia koskevaa sääntöä."

Polttoaineen virtausvauhtia koskevaa sääntöä ? Mitä ihmettä

Ymmärrän toki sen, että säännöt ovat samat kaikille ja niitä on noudatettava. Siis, jopa Red Bull on samojen sääntöjen piirissä. Mutta luulen, että Red Bull saa tämän säännön kumottua aivan samalla tavalla kuin viime vuonna siinä kuuluisassa rengas "jupakassa". Mutta erona on, että tänä vuonna polttoaine "jupakassa" Red Bull on oikeassa...Siis, siinä suhteessa, että koko sääntö on täysin turha.


Daniel Ricciardo
Viime kauden alkaessahan Red Bull ei saanut toimimaan uusia renkaita autossaan. Eli he eivät yksinkertaisesti onnistuneet talven aikana omassa työssään auton kehittämisessä. Moni muukin talli on joka kauden alussa erinäisissä ongelmissa autonsa kanssa. Mutta ne "muut" tallit eivät saa FiA:n päätöksiä kumottua. 

Kuvittele tilanne, jos esimerkiksi Marussia tai Force India olisi nostanut samanlaisen mekkalan renkaista, niinkuin Red Bull...Kyllä. Vastaus on, että ko. tallit olisivat huutaneet FiA:n suuntaan vailla minkäänlaista vastausta. 

Mutta Red Bull sai "isojen poikien" kabinetti päätöksellä Pirellin muuttamaan renkaittensa seosta, niin että ne sopivat Red Bull autoon kuin nenä päähän. Ja me kaikki tiedämmekin miten viime kausi sitten loppujen lopuksi päättyi. Red Bullin riemukkaaseen juhlintaan...Kuinkas muutenkaan..." Money talks ".

Daniel Ricciardon hylkäyksestä Australian GP:ssä tullaan käsittelemään FIA:n valitustuomioistuimen toimesta 14. huhtikuuta Pariisissa. Eli onko näin, että FiA tutkii onko FiA tehnyt virheen..? Mene ja tiedä, mutta tämä kyseinen sääntökohta tullaan kumoaan aivan varmasti, koska kyseessä on Red Bull !

Eikö ylipäätään olisi riittänyt, että autoissa on satakiloa polttoainetta kisaa kohden ja se siitä. On suoranaista typeryyttä, että vielä säännöstellään polttoaineen virtausvauhtia, käsittääkseni, per tunti ?

Seuraava askel tällä nykyisellä sääntömuutos vauhdilla on F1:n siirtyminen mäkiauto-sarjaksi. Autojen materiaalitkin olisivat uusiutuvaa luonnonvaraa eikä tarvitsisi miettiä kuluja, polttoainetta, moottorien ääntä tai muutakaan mikä tekee F1-sarjasta Kuninkuusluokan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti