tiistai 25. maaliskuuta 2014

Mateschitz ja itku

"Red Bull -talli ei ole sitoutunut kilpailemaan F1-sarjassa loputtomiin, muistuttaa itävaltalaistallin omistaja Dietrich Mateschitz."

No, muutama päivä siihen kului, kun ehkä jopa odotettu kommentti kuului Red Bull - leiristä. Mateschitzin lausunnon voi lukea ja ymmärtää, että "...jos emme saa tahtoamme läpi Ricciardon tapauksessa, harkitsemme vetäytymistä koko sarjasta..."


Viime kaudella Red Bull itki rengas asiassa ja sai tahtonsa läpi. Ja taas sama itkuvirsi jatkuu uhkailun kera. 

Jos FiA ei olisi antanut periksi viime kauden alussa, niin voimme vain arvailla olisiko "Punaisen Härän" lento ollut, niin tuhoisaa kuin se oli koko sarjalle.

Jälleen kerran tulee väistämättä mieleen kuinka politisoitunutta koko pelin henki on. Mateschitzin mielestä heillä täytyy olla tässäkin tapauksessa aivan erilainen kohtelu ja eri säännöt kuin muilla talleilla. 

Jos Red Bull ei kykene kehittämään sääntöjen puitteissa kilpailukykyistä autoa viivalle, niin se on pelkästään heidän osaamattomuuttaan. 

Red Bull - tallin osaamattomuus EI SAA OLLA perusta sääntömuutoksille kesken kilpailukauden. Ja jos, Red Bull ei kykene ymmärtämään tätä ja he haluavat pois sarjasta, niin olkoon se sitten niin...

Yhdessä asiassa olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä...

"Minusta on absurdia, että ajamme sekunnin hitaammin kuin viime vuonna ja että GP2-juniorisarja on lähes yhtä nopea kuin F1 murto-osalla sen budjetista.."
Redbull 134.jpg
Dietrich Mateschitz

F1-sarjan tulevaisuus ei saa olla missään nimessä linjassa tämän kauden uudistusten kanssa. 

Mihin uutta Formula E-sarjaa ylipäätään tarvitaan, koska F1 on tällä vauhdilla juuri siinä pisteessä jo muutaman vuoden kuluttua.

Vai onko FiA kehitellyt koko Formula E-sarjan "koelaboratorioksi" F1-sarjaa varten..?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti