sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Australia 2014

Nyt on sitten viimeisetkin testit ajettu ja voi todeta, että kylläpä tulee mielenkiintoinen kisaviikonloppu Melbournessa.

Asetelma on kerrassaan herkullinen...Viime vuodet dominoinut Red Bull on ollut suurissa vaikeuksissa, niinkuin Sebastian Vettel kommentoi tilannetta " pääsemme pisteille, jos puolet autoista keskeyttää ". Se kommentti kertonee sen, että Red Bull on todellakin syvällä suossa. Mutta pitää muistaa myös se, että Red Bullilla on käytössään aivan valtavat resurssit. Ja heillä on myös sisartalli Toro Rosso, jota he käyttävät saadakseen kaiken hyödyn irti.

Sebastian Vettelillä on yksi vuosi sopimusta jäljellä eli onko asia niin, että Vettel vaihtaa tallia, jos Red Bull ei saa vauhtia ja luotettavuutta kuntoon..? Kenties Mercedes ? Tai ystävänsä Räikkösen pariksi "Punaisiin"... Itse veikkaisin jälkimmäistä vaihtoehtoa. Varsinkin, jos Alonso jää Kimin jalkoihin.

Mercedes näyttäisi testien perusteella olevan vahvin talli Australiassa, mutta suurimman harppauksen on tehnyt ehdottomasti legendaarinen Williams, joka on rämpinyt ojan pohjalla monta vuotta. Ja asetelmasta tulee vielä mielenkiintoisempi, koska heillä on Valtteri Bottas...

Valtterilla on nyt "tuhannen taalan" paikka vaikuttaa miltä hänen uransa F1:ssä näyttää, vaikkapa kolmen vuoden kuluttua. Kirittäjä ja mittari Bottaksen vauhdille on ainakin hyvä. Suoraan "punaisten leiristä" suurella itseluottamuksella varustettu Felipe Massa. Hän on ollut vuosikaudet Alonson kakkoskuski ja apuri, mutta nyt Massa haluaa näyttää kaikille sen, että hän osaa ajaa ja vielä nopeammin kuin kukaan muu...

Siinä on Bottaksella haastetta riittämiin, mutta nyt ei auta kuin Vallen pitää Mika Häkkisen opetus mielessä..."eikun jäitä hattuun." 

Itse uskon Valtterin päihittävän Massan ja nyt olisi oikea aika myös Bottaksen oikeanlaisen "imagon" luomiseen. Tietenkin menestyminen on se tärkein asia F1: ssä, mutta kuljettajat ovat myös brändejä. Parhain esimerkki tästä on Kimi Iceman Räikkönen. Hänen nopeutensa radalla ja omanlaatuinen olemuksensa on juuri sitä mitä F1 maailma kaipaa.

Bottas tai oikeastaan Bo77as, niinkuin hänet on uutisoinneissa esitelty, kaipaa jotain tiettyä särmää ja karismaa mitä suurilla supertähdillä on. Ja oikeanlainen markkinointikoneisto kuljettajan ympärillä tekee sen. 

Joidenkin kuskien kohdalla se on helpompaa, koska se median mielenkiinto syntyy kuljettajan persoonasta. Ja joidenkin kohdalla markkinointiosaston on vain tehtävä enemmän hyvää innovatiivista työtä.

Onko Bo77as ensiaskel Vallen imagon luomiseen..?

Yksi asia on kuitekin varmaa...Ensi kaudella nähdään kaunis siniristi lippumme podiumilla. Ja tällä kertaa myös Bo77aksen toimesta.

Toivotaan myös "kalapuikko" Keken pojalle Nicolle vauhtia Australiaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti