keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

FiA: n ongelmat

"Hidastiko Kansainvälinen autoliitto FIA vahingossa Kimi Räikkösen ja Fernando Alonson vauhtia F1-kauden avauskisassa ?" (IS)

"Väitteiden mukaan missään Ferrarin moottorilla varustetussa autossa kineettisen energian talteenottojärjestelmä (MGU-K) ei toiminut normaalisti kisan alkuvaiheessa ."(IS)

"Räikkösellä oli autossaan myös DRS-ongelma. Ohitusmahdollisuuksia parantava avattava takasiiveke toimi vain ajoittain. Siihenkin syyllinen oli väitteiden mukaan FIA, joka pyrkii muuttamaan omaa DRS:n hallintasysteemiään ennen seuraavaa kilpailua, jotta ongelma ei enää uusiutuisi ." (IS)

Kyseisissä uutisissa on kiteytettynä melko hyvin tämän hetkinen F1: n tila.
On pakko kysyä mihin ihmeeseen on moottoriurheilun kuninkuusluokka on menossa ? Kohti tuntematonta ainakin, jos ei muuta...

Tuntuu, että koko sarjan alkuperäinen idea on unohtunut kaikessa tuossa FiA:n ja tallienkin johtamassa sääntöuudistus mellakassa.

Nyt pitäisi istua kaikkien osapuolten alas, vaikkapa niiden kuuluisien "pulla kahvien" merkeissä ja miettiä todella, missä tilassa ja mihin on F1: n luonne hävinnyt ja löytyykö sitä enää mistään...

Rehellinen kilvanajo kuski kuskia vastaan on vaihtunut "teknologia näpertämiseksi"...

Kuinkahan moni F1- fani kaipaa sitä "alkukantaista" miesten välistä mittelöä ilman kaiken maailman turhan päiväistä säätämistä. Silloin mitattiin oikeasti kuka on nopein juuri siinä radalla ja siihen aikaan. 

Nyt on kersitdersitmugut...jne. Eikö oikeasti löydy sitä kultaista keskitietä vanhan ajan taiston ja nykytekniikan välillä ? Sen tiedän, että tämä nykyinen polku ei ole se oikea.



Niin... kuka kaipaa vanhan ajan taistoa ilman turhaa näpertelyä..?

Minä ainakin...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti