maanantai 31. maaliskuuta 2014

Mercedeksen näytösajo.

Mercedes, Hamilton ja Rosberg järjestivät varsinaisen näytösajon viikonloppuna Malesian Sepangin radalla. Muilla ei ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia ajaa kisan voitosta. Pakostakin ajatuksen virtaan tunkeutuu viime kauden kauhukuvat Red Bullin ylivoimasta. Ajaako Mercedes tänä vuonna voitosta voittoon..? Nyt näyttää kyllä valitettavasti siltä.

Monet sanovat, että "kausihan on vasta alussa" jne...Se on totta, että kausi on alussa. Mutta siitä huolimatta ei saisi tuudittautua siihen ajatukseen, "meillä on tässä vielä aikaa saada omat autot kilpailukykyisiksi..."Kyllä Mercedes menee omia menojaan, jos muissa talleissa ei tapahdu ja pian. 

Ferrari tuntuu olevan unten mailla vailla minkäänlaista todellista läpimurtoa. Toivottavasti Kimi saa toivomansa kehitysosat seuraavaan kisaan. Ja ennenkaikkea toivotaan, että lisäisivät sitä kaivattua vauhtia.
Kisassa sai huomata, että Alonso taisteli Hulkenbergin kanssa takasiipi auki, mutta ei pääsyt Force Indiasta siltikään ohi. Toki muutama mutka myöhemmin Alonso meni ohi ja menojaan, mutta suoranopeus ei sillä hetkellä riittänyt Force Indialle.

Hamilton tykitti kilpailun nopeimman kierroksen 1:43.066. Alonso jäi tästä yli sekunnin ja Kimi kaksi sekuntia. Se on paljon kiinni kurottavaksi. Ferrari on nyt jo monta kautta ollut horroksessa. Ja tällä vauhdilla seuraavaksi ei vaihdu kuljettajat, vaan tällä kertaa vaihtunee tallipäällikkö. Jotain on tehtävä. 

Tietenkin pitää muistaa Kimin ongelmat Magnussenin kanssa ja todennäköisesti kolmella renkaalla köröttely vioitti Kimin autoa ja vauhtia katosi senkin myötä...

Jo ennen kautta pohdiskelin Massan ja Bo77aksen välistä suhdetta. Ja onko käymässä todellakin, niin kuin kirjoitin. Massa on jäämässä Valtterin jalkoihin, jos nyt kahden kisan jälkeen voi ylipäätään esittää arvioita.

Massa käyttäytyi kuin pahainen pikkulapsi hiekkalaatikolla, kun ei suostunut päästämään Valtteria ohitseen...Ilmeisesti hän pitää itseään parempana, kuin "vasta toista kautta" kilpailevaa Bo77asta. Todella typerää ylimielisyyttä kokeneelta kuskilta.



Kyllä Felipe huomaa vielä kauden edetessä, että Valtteri on se viimeinen naula hänen F1 arkussa. Aivan samalla tavalla McLarenilla Magnussen hakkaa sitä naulaa Buttonin arkkuun.

Yhtään väheksymättä Buttonin tai Massan ajotaitoja tai uraa F1: ssä, mutta nämä nuoret lahjakkaat kuskit ovat tulevaisuuden huippuja...

Sillä tosiasialle ei voi mitään...  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti