perjantai 3. tammikuuta 2014

Massa, ikuinen kakkonen ?

... Massa: Alonso ymmärtää tilanteet Kimiä paremmin
... Massa avautuu: Alonso tiesi tahallisesta kolarista
..."Fernando is faster than you" - Tottelisiko Massa uudestaan?

Kyseiset uutiset MTV Sportin otsikoita. Tulee väkisinkin mieleen otsikoista, että eikö Felipe Massa pääse tuosta ns. " kakkoskuskin " roolista edes Ferrari uran jälkeen. Massa antaa toimittajille omia näkemyksiä ykköskuskeista kakkoskuskin näkökulmasta.
Felipe Massa

Felipe Massa ja hänen uusi työnantajansa Williams eivät ole vielä mahtuneet samaan otsikkoon vielä kertaakaan...ainakaan täällä Suomessa. 



Fernando Alonso
Suomalaisille tietenkin tarjotaan tällaista uutisointia, missä Massa vertailee Kimiä ja Alonsoa kilpakuskeina. Formula forumit ja erillaiset keskustelupalstat ovat täynnä tätä asetelmaa. 

Jos uutinen käsittelisi vaikkapa Pirellin käyttämiä värejä eri seoksen renkaissa, niin keskustelu aiheesta alkaisi ja päättyisi Kimin ja Alonson vertailuun.


Massa onkin ajanut monet vuodet kakkoskuskin roolissa monet vuodet. Auttanut Kimiä ja nyt viime vuodet Alonsoa. Kohtuullisen korvauksen on toki palveluksistaan saanut.



Mukava oli huomata kuinka Massan vauhti kohentui Kimin sopimuksen julkistamisen jälkeen. Felipe ilmoitti, että nyt loppui Alonson tukeminen... Massa pysyi Alonson vauhdissa helposti ja meni välillä ohikin. Viimeisissä kisoissa jopa nähtiin kuinka Massa keinotekoisesti siirrettiin Alonson taakse ylimääräisellä varikkokäynnillä.

Massan nöyryydestä kertonee myös se, että hän pystyi auttamaan Alonsoa kaikesta siitä huolimatta mitä tapahtui vuonna 2008 Singaporessa. Renault tallista ja Alonsosta johtuen hän hävisi, ei enempää tai vähempää kuin maailmanmestaruuden... yhdellä pisteellä. Se, että kyseiset tahot, Alonsoa lukuunottamatta, saivat rangaistukset kieroilusta vuosi tapahtuman jälkeen, ei varmaan paljon Massaa lohduttanut.


Ensi kaudella Massa saa keskittyä kilpailuun ja se hänelle suotakoon. Enää ei tarvitse turvata Santanderin maksaman kuljettajan selustaa...


Ensi kaudella Valtteri Bottas saa Massasta hyvän mittarin vauhdilleen.

Jos Bottas pystyisi vastaamaan Massan vauhtiin, niin se ei todellakaan jäisi keneltäkään huomaamatta. Ja, jos hän ei pysy Massan vauhdissa, niin...


Valtteri Bottas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti