perjantai 10. tammikuuta 2014

F1 ja Suomi "poeka"

On hieno huomata, kuinka suomalaiset kuskit valtaavat F1 fanien sydämmet kansallisuudesta riippumatta.

Briteillä on tietenkin Button, Hamilton ja Di Resta ja saksalaisilla Schumi, Vettel, "kalapuikko" Keken poika Nico jne...Mutta kaikille kansalaisuuksille on yhteistä, että aina omien "poikien" joukossa kannatetaan juuri suomalaisia kuskeja... Miksi ?


Ehkä meidän rehellinen, suorasukainen ote elämään ja tässä yhteydessä kilvanajoon on jotain mitä muualla maailmassa rakastetaan. Ei esitetä jotain muuta mitä olemme. Periaate "ajan kilpaa, ja se siitä", on ehkä juuri sitä mitä tämän hetkinen poliittinen urheilu kaipaa entistä enemmän. Olipa laji mikä tahansa. 

Suomalaiset edustavat juuri sitä "entisaikojen rehellistä kilpailua", mistä kilpailemisessa pitäisi olla kyse. Kilpailu ei saisi olla poliittista peliä, missä Isot Pojat sopivat saunan lauteilla kuka voittaa mitäkin...


Hyvänä esimerkkinä voimme ottaa, vaikkapa Red Bull tallin nyyhkytykset kesken kauden renkaista, mitä he eivät saaneet toimimaan. Muutaman itkun ja neuvottelujen jälkeen sääntöjä muutettiin, niin että ne sopivat Red Bullille. Ja auto toimi taas...Ja loppu onkin historiaa.


Pitäisikö, vaikka jalkapallon sääntöjä muuttaa kesken pelin, että Suomi saisi tehtyä edes sen yhden maalin...Tiedän. Ei. F1 maailmassa sääntöjen muuttaminen on kyllä mahdollista...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti