perjantai 10. tammikuuta 2014

Kimi, Vuoden persoona

F1 Racing -brittilehti on valinnut Kimi Räikkösen vuoden persoonaksi.

Jos mietimme Kuninkuusluokan imagoa, niin se on mielestäni hyvin politisoitunutta, kliinistä ja hyvin kiiltokuvamaista ja tästä " joo joo " kuskeista Kimi erottuu edukseen. Sarja menee yhä enemmän " Isojen poikien " poliittiseksi peliksi, johon kuskit istutetaan sopimuksilla sopiviksi kiiltokuva kuskeiksi. Ja tästä on vain yksi poikkeus... ja se on Kimi.

Hän on ja tulee olemaan oma itsensä. Hänen ei tarvitse esittää kenellekään mitään. Hän tekee sen tärkeimmäin mihin hänet on palkattu...ja hän tekee sen hyvin. Toimittajan kysyessä, hän vastaa suoraan kiertelemättä. 
Kimi Räikkönen

Toimittaja : Mikä on kisaviikonlopun kohokohta ?
Kimi : Startit ehdottomasti...aina.
Toimittaja : Entä tylsin kohta kisaviikonloppuisin ?
Kimi : Nyt.

Tai...

Kimi : Minua ei kiinnosta mitä ihmiset ajattelevat minusta. En ole Michael Schumacher.

Mitä vaikkapa Sebastian Vettel olisi vastannut toimittajan kysymyksiin ? Hän olisi todennäköisesti jaaritellut muiden kuskien tapaan ympäri pyöreitä yrittäessään miellyttää talliaan, sponsoreitaan ja toimittajia jne...

Muuan Niki Lauda kertoi jossain viime kauden vaiheessa, että Red Bull tarvitsee Kimin imagoa. Tuo lausunto oli juuri se hiljainen huuto Kuninkuusluokan hätätilasta. Edes nyt nelinkertaisen maailmanmestarin imago ei riitä, koska hänkin on vain se yksi "joo joo" kuski, muiden kuskien massassa...Vailla juuri sitä suurten kuskien karismaa.

Kimi tietää arvonsa. Ja niin myös Ferrari tietää Kimin arvon...taas. Kunnioituksesta Kimiä kohtaan kertonee myös se, että itse Luca di Montezemolo nöyrtyi palkkaamaan Mestarinsa takaisin Punaisten leiriin. Ja siihen asiaan kukaan ei uskonut muutama vuosi sitten...

Mutta mistä saataisiin Rallin puolella oma " Kimi "...?




  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti