torstai 11. toukokuuta 2017

F1-tallien tulonjako

Ferrarille F1-tallien suurin rahapotti – MM-neloselle 100 miljoonaa vähemmän: Ferrari saa F1-sarjan tallien tulonjaossa kaudella 2017 suurimman potin, vaikka italialaistalli sijoittui valmistajien sarjassa vasta kolmanneksi viime vuonna, paljastaa Autosport.

Eikö F1-sarjan tulisi olla oikeasti se Kuninkuusluokka, missä ajavat sen hetken maailman parhaat kuskit ? Tällä hetkellä se ei ole sellainen sarja missään nimessä. Ja miksi asia on näin ?

Se asia tulee hyvin selvästi esille juuri tuossa sarjan tulonjaossa. 

F1-sarjan omistajat voisivat kaikessa viisaudessaan miettiä, että onko sarjan tulonjaossa jotain sellaista mikä edes auttaa tätä monien huulilla olevaa "maksukuski" politiikkaa sarjassa. Tällä hetkellä voimme ihastella legendaarisen Williamsin uusinta kykyä, Lance Strollia. Niin, Claire Williams, kuin itse kuski on kommentoinut, että Stroll on vain ja ainoastaan lahjakkuuden perusteella. Jep. Uskoo ken tahtoo...

Auto Bildin tietojen mukaan miljardööri isä Lawrence Stroll maksoi poikansa ajopaikasta Williamsille lähes 80 miljoonaa euroa.

Ja näitä kuuluisia "maksukuskeja" on ollut ja tulee olemaan varikolla nykyisen tulonjaon ollessa voimassa. 

Eikö oikeasti pienempiä talleja voisi avustaa pysymään sarjassa...? Ferrari kuittasi esimerkiksi vuonna 2013 noin 99 miljoonaa taalaa pelkästään "asemasta F1-urheilussa". 

Ilman pieniä talleja ei ole kohta Ferrarillakaan sitä "asemaa" F1: ssä.

Nyt on jo vuosia ihmetelty kovaan ääneen, kun pienien ( ja suurienkin ) tallien täytyy ottaa "maksukuskeja"...

Ehkä on kumminkin valoa tunnelin päässä, kun Bernie-setä, tuo pieni harmaahapsinen tontun omainen hahmo on syrjäytetty diktatuuristaan.

Nykyisten omistajien on puututtava nykyiseen tulonjakoon tai muutoin sarja tullaan ajamaan neljän suurimman tallin kesken kolmen kuljettajan voimin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti