lauantai 1. helmikuuta 2014

Red Bullin ongelmat

Kauden avaus testit Jerezissä on takana ja spekulaatiot Red Bullin asemasta käyvät kuumina. Missä tilanteessa maailmanmestaritalli Red Bull tai sisartalli Toro Rosso on tällä hetkellä ?

Red Bullin ja etenkin Sebastian Vettelin dominointi viime kaudella ja tämän hetken rämpiminen ongelmiensa keskellä on joillekin antanut toivon kipinän, että se dominointi loppuisi ja sarjasta tulisi tasaväkisempi...

Totuus on kuitenkin, että Red Bullin takaa löytyvät sellaiset resurssit ja voimavarat, että he saavat Australiaan mennessä viivalle kilpailukykyisen auton...Toivossa on kuitenkin hyvä elää.


Red Bull RB10
Renault toimittaa Red Bullille, Toro Rossolle ja Caterhamille tulevalle kaudelle uudet moottorit. Ja nyt juuri Renaultin moottoreissa löytyy ongelmia. Kuin myös tallien omissa ratkaisuissa on ilmeisesti suuriakin ongelmia.

Myös se, että maailmanmestari Sebastian Vettel lähti kesken testien pois antamatta yhtään lausuntoa medialle, kertonee ongelmien laajuudesta. Myös tallin johtajat poistuivat paikalta kesken testien.

Vettel on juurikin tunnettu median "lempipoikana", koska hän jaksaa antaa hyväntuulisena pitkiäkin jaaritteluja medialle.

Tällä kertaa hän lähti "mököttävänä poikana" sanomatta sanaakaan. Nyt, kun kaikki ei menekkään, niinkuin hän on suunnitellut ja on kohdannut ongelmia herää kysymys, että kestääkö henkinen kantti?

Vielä on testikausi meneillään ja juuri nyt on se aika selvittää niitä ongelmia. Vielä ei ole jaettu yhtään pistettä. Mutta miten Vettelin henkinen ote pitäisi, jos kyseiset ongelmat jatkuvat kisakaudella? Hän on tottunut ajamaan voitosta voittoon ilman ongelmia.

Tämä on juuri se seikka mistä Kimi on saanut lempinimen "Jäämies". Hänen henkinen kantti ei horju. Ja se on yksi asia miksi Ferrari palkkasi takaisin mestarinsa. Mutta mikä olisi Vettelille sopiva lempinimi ? Jäämies ei ainakaan sovi hänelle...

Olen edelleen sitä mieltä, että Sebastian Vettelin menestyksen takana on ainoastaan yksi mies. Adrian Newey. Hän on onnistunut luomaan sellaisen auton, jolla keskinkertainenkin kuljettaja menestyy. 

Ja tätä ei pidä ymmärtää niin, etteikö Vettel olisi hyvä kuljettaja. Kun katsoo viime kautta, niin hän ei juuri virheitä tehnyt. Mutta hänen ei tarvinnutkaan ajaa "henkisen paineen" alla. Vaan hän sai kruisailla paalupaikalta yksin kisan voittoon.


Räikkönen ja Vettel
Siinäkin asiassa esimerkiksi Kimi ja Vettel eroaa. 

Kimi nosti yksin Lotuksen keskikastista voittajatiimiksi. Toki nykyisin Ferrarilla vaikuttava James Allison oli yksi mies Lotuksen menestyksen takana. Mutta Kimin kokemus ja auton kehitystyö oli Lotuksen menestyksen avain. Ja se on toinen asia miksi Ferrari halusi mestarinsa takaisin. 

Nyt, kun moottorit ja säännöt uudistuivat tarvitaan juuri sitä mitä Kimi tarjoaa...Kokemusta ja tarkkaa kehitystyötä. Ja sitä kuuluisaa "Jäämies" asennetta, jos joutuu kohtaamaan vastoinkäymisiä. Vastoinkäymisissä henkinen puoli ei saa pettää.

Legendaarinen Williams teki viisaan ratkaisun vaihtaessaan moottoritoimittajaa tulevalle kaudelle. Renault vaihtui Mercedeksen moottoreihin. Varsinkin näin sinivalkoisin lasein katsottuna Valtteri Bottaksella on juuri nyt näytön paikka. Nyt näyttää hyvältä. Williams on ollut hyvässä vauhdissa...

Vielä on matkaa kauden avaamaan Australian kisaan ja testikilometrejä on paljon edessä, mutta yksi asia on kuitenkin varmaa. Kaudesta on tulossa pitkään aikaan mielenkiintoisin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti