lauantai 1. helmikuuta 2014

Bernie sedän ahneus

MTV Sport uutisoi: "Ecclestone hermostui: F1 on täysi farssi"

Bernien rahan ahneus ja ylipäätään sarjan tulonjako on farssi...

Keskittyisi Bernie omalla tontillaan siihen kuinka saada sarjasta elinvoimainen, tasaväkinen ja viihdyttävä sarja. Nyt hän antaa isojen tallien jakaa satoja miljoonia keskenään, kun samaan aikaan pienet tallit tuskailevat "maksukuskiensa" kanssa laskupinojen alla...

Siihen verrattuna moottorien äänet tai nykyisten autojen polttoaineen kulutus on pieni juttu !

Bernie on itse ollut kapellimestarina ajamassa talleja taloudelliseen ahdinkoon. Ja nyt puhun varsinkin näistä ns. pienistä talleista.

Luulisi, niin Bernien, kuin koko sarjan hyötyvän siitä, että radalla olisi maailman parhaat kuskit ja heillä allaan tasaväkiset autot. Näillä keinoin saataisiin niitä kovasti toivottuja kovia kaksin kamppailuita radalla. Nyt niitä kehitellään keinotekoisesti avattavilla takasiivillä tai muilla keinotekoisilla jutuilla. Viimeisimpänä kikkana on kauden päätöskisan "tuplapisteet". 

Bernien tulisi keskittyä siihen yksinkertaiseen asiaan: "Kuinka saada sarjasta tasaväkinen, elinvoimainen ja ennenkaikkea viihdyttävä ?"

Ja vastaus tähän hyvin yksinkertainen. Se on sarjan tulonjako.  

Caterham-tallin omistaja Tony Fernandes varoitti taannoin, että hän saattaa vetäytyä formula ykkösistä, jos hänen häntäpään tallinsa ei tällä kaudella osoita merkittävää kehitystä.

Tony Fernandesin "uhkaus" kertonee juuri sen, että kärsivällisyydellä on rajansa. Caterham jäi viime kaudellakin nollille Bernien tulonjaossa.

"Kenen tahansa kärsivällisyydellä, rahoilla ja niin edelleen on rajansa, Fernandes sanoi."


Tony Fernandes. Keskellä :)
Tällä hetkellä Bernie kyllä hyötyy siitä, että esimerkiksi Caterham osallistuu sarjaan. Mutta Caterham ei taasen hyödy siitä mitään. 

Voisiko sen asian tulkita niin, että Tony Fernandes ja Caterham harrastaa hyväntekeväisyyttä Bernien sedän kukkaroa kohtaan..?

Alla olevasta tulonjaosta voi tehdä seuraavanlaisen johtopäätöksen:

Niin kauan kuin tuo "kaavio" on tuon kaltainen ei sarjasta tule koskaan, ikinä tasaväkistä sarjaa. Vaikka kuinka lisättäisiin uusia keinotekoisia sääntöjä sarjaan.

Huvittavaa on myös se, että sarjaan tuodaan koko ajan uusia sääntöjä tasapainottamaan tallien välisiä eroja. Ja juuri nämä uudet säännöt vievät yhä enemmän pienien tallien resursseja. Eli taloudellinen ahdinko vain kasvaa...

Red Bull kuittaa 90 milj.+72 milj. $. 
Bernie Ecclestone
Mersu 80 + 20 milj.$. 
Ferrari 72+ 99 milj.$. 
Lotus 65 milj.$. 
McLaren 62 + 12 milj.$. 
Force India 59 milj.$. 
Sauber 53 milj.$. 
Toro Rosso 50 milj.$. 
Williams 47 + 9 milj.$.
Marussia 20 milj. $. 
Caterham NOLLA taalaa...

Kenties vasta siinä vaiheessa, kun Caterham, Marussia ja Sauber lähtevät pois sarjasta, niin Bernie herää kullanhohtoisesta kuplastaan painajaiseen...Siinä vaiheessa on myöhäistä miettiä, että mikä meni pieleen.

Lopetan Uuno Turhapuron sanoin tyhjentävästi... "Jag har talat".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti